Grilovaná jehněčí kýta v papíře
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 648 kcal
 - Sacharidy 3 g
 - Tuky 47 g
 - Sodík 610 mg
 - Bílkoviny 50 g
 - Uhlovodany 3 g
 - Cholesterol 173.8 mg
 - Draslík 761.6 mg
 - Vláknina 1892.4 mg
 - Vitamín A 1892.4 mg
 - Vitamín B6 0.9 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 7.3 mg
 - Vitamín E 0 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 3.8 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Jehněčí maso omyjeme, vysušíme, osolíme a opepříme. V mase uděláme zářezy, do nichž nakapeme citronovou šťávu, necháme odpočinout 30 minut. Do zářezů vtlačíme prolisovaný česnek a kousek eidamu, potom celou kýtu potřeme rajčatovým pestem. Zabalíme do tukem vymaštěného pečíciho papíru, následně do hnědého a zavážeme silnější nití.
 - 
                                2
Nastavíme gril na střední stupeň, rozehřejeme a vložíme zabalenou kýtu na tukem vymazaný rošt. Přibližně po hodině maso obrátíme, po 2 hodinách grilování ho vyndáme z grilu a necháme ještě asi 20 minut v papíře. Poté papír sundáme a zachytíme šťávu z masa. Porce nakrájíme a šťávou přelijeme.