Skopový hřbet ve šťávě
Suroviny
- 600 g Skopový hřbet
 - 1 kávová lžička Sůl
 - 1 kávová lžička Pepř černý celý
 - 0.5 ks Celer bulvový
 - 2 ks Cibule
 - 1 ks Mrkev kořen
 - 1 ks Pórek
 - 1 ks Petržel kořen
 - 1 špetka Majoránka
 - 1 stroužek Česnek
 - 1 polévková lžíce Mouka pšeničná hladká T 650
 - 1 polévková lžíce Sádlo škvařené
 
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 150 kcal
 - Sacharidy 26 g
 - Tuky 90 g
 - Sodík 277 mg
 - Bílkoviny 4 g
 - Uhlovodany 23 g
 - Cholesterol 2.9 mg
 - Draslík 608.8 mg
 - Vláknina 12744.2 mg
 - Vitamín A 12744.2 mg
 - Vitamín B6 0.4 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 66.6 mg
 - Vitamín E 1.3 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 5.8 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
V hrnci uvedeme k varu vodu s pepřem, solí, majoránkou, 1 oloupanou cibulí, česnekem, očištěnou mrkví, petrželí, celerem a pórkem.
 - 
                                2
Do vroucí vody přidáme omyté maso a pod pokličkou vaříme asi 2 hodiny.
 - 
                                3
Ze sádla, hladké mouky a zbylé nastrouhané cibule připravíme jíšku.
 - 
                                4
Měkké maso vyjmeme a nakrájíme na kousky. Jíšku povaříme s částí vývaru z masa a zeleniny. Vzniklou šťávu propasírujeme na maso.