Mleté jehněčí kotlety
Suroviny
- 10 g Koriandr mletý
 - 600 ml Jogurt bílý
 - 2 kávová lžička Sůl
 - 1 kávová lžička Garam masala
 - 1 kávová lžička Chilli koření mleté
 - 1 kávová lžička Pasta česneková
 - 1 kávová lžička Pasta zázvorová
 - 3 ks Brambory
 - 2 ks Cibule
 - 1 ks Salát hlávkový
 - 1 ks Vejce slepičí
 - 1 ks Chilli paprička zelená
 - 0.5 kg Jehněčí maso mleté
 - 2 polévková lžíce Olej rostlinný
 - 2 polévková lžíce Máta
 - 5 polévková lžíce Koriandr čerstvý
 
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 579 kcal
 - Sacharidy 24 g
 - Tuky 40 g
 - Sodík 576 mg
 - Bílkoviny 32 g
 - Uhlovodany 23 g
 - Cholesterol 174 mg
 - Draslík 1026.6 mg
 - Vláknina 7023.2 mg
 - Vitamín A 7023.2 mg
 - Vitamín B6 0.4 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 28 mg
 - Vitamín E 1 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 6.1 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Jogurt vlijeme do mušelínu a pověsíme jej na 4 hodiny, dokud z jogurtu neodkape všechna voda.
 - 
                                2
Mleté maso smícháme se solí, vejcem, mletým koriandrem, chilli, garam masalou, česnekovou a zázvorovou pastou, nakrájenými zelenými paprikami (10 ks), jednou nakrájenou cibulí a lístky koriandru. Když je směs důkladně zpracována, odložíme ji na hodinu bokem. Následně ze směsi zpracujeme placky.
 - 
                                3
Brambory zbavíme slupek a nakrájíme na kolečka. Na každé kolečko položíme masovou placku. Plech si vymažeme olejem a brambory s masem necháme péct okolo 30 minut při střední teplotě.
 - 
                                4
Odkapaný jogurt smícháme s nakrájenou cibulí, mátou, nakrájenou zelenou chilli a solí a vytvoříme hustou, hladkou kaši. Po lžičce této kaše umístíme na každý brambor, ozdobíme hlávkovým salátem a můžeme podávat.