Jehněčí roštěná v sójové marinádě
Suroviny
- 800 g Jehněčí maso
 - 300 g Med včelí
 - 100 g Roketa
 - 1 kávová lžička Cukr krupice
 - 0.25 kávová lžička Sůl
 - 2.5 ks Cibule červená
 - 2 ks Chilli paprička zelená
 - 6 ks Limetka
 - 2 špetka Pepř černý mletý
 - 2 stroužek Česnek
 - 2 polévková lžíce Sójová omáčka
 - 0.17 polévková lžíce Olej rostlinný
 
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 722 kcal
 - Sacharidy 86 g
 - Tuky 25 g
 - Sodík 61 mg
 - Bílkoviny 25 g
 - Uhlovodany 86 g
 - Cholesterol 160 mg
 - Draslík 259.7 mg
 - Vláknina 11049.5 mg
 - Vitamín A 11049.5 mg
 - Vitamín B6 0.1 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 35.1 mg
 - Vitamín E 0.3 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 1901 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Jehněčí maso očistíme, okrájíme případný tuk a přelijeme sójovou marinádou. Tu připravíme smícháním sójové omáčky, prolisovaného česneku a rozpuštěného medu. Maso pod fólií necháme alespoň 5 hodin marinovat.
 - 
                                2
V mezičase připravíme limetkovou salsu. Cibule nakrájíme nadrobno, chilli papričky zbavíme semínek a pokrájíme na jemno, roketu opláchneme a rozsekáme nahrubo. Limetky oloupeme, rozkrájíme na osminky, odstraníme pecičky a dužinu krájíme nadrobno. V mise promícháme limetky, cibuli, sůl, pepř, cukr, roketu i chilli papričky. Necháme vychladit.
 - 
                                3
Odleželé maso položíme na rošt, který jsme potřeli olejem, nejprve několik minut pečeme zprudka, poté teplotu snížíme, maso obrátíme a grilujeme alespoň 8 – 10 minut. Během pečení maso obracíme, potíráme marinádou.
 - 
                                4
Podáváme s limetkovou salsou.