Lilky plněné jehněčím masem a zeleninou
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 233 kcal
 - Sacharidy 4 g
 - Tuky 19 g
 - Sodík 94 mg
 - Bílkoviny 12 g
 - Uhlovodany 4 g
 - Cholesterol 52.7 mg
 - Draslík 294.3 mg
 - Vláknina 1806.7 mg
 - Vitamín A 1806.7 mg
 - Vitamín B6 0.1 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 12.5 mg
 - Vitamín E 0.4 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 1.3 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Lilky podélně rozpůlíme a vydlabeme dužinu, kterou nakrájíme na kostičky. Lilky osolíme a opepříme a dáme řezem dolů aspoň 5 minut vypotit.
 - 
                                2
Jehněčí osolíme, opepříme a opečeme na oleji. Poté ho z pánve vyjmeme (olej a šťávu necháme v pánvi).
 - 
                                3
Na výpeku z masa osmažíme cibuli nakrájenou na jemno, přidáme nakrájenou papriku, česnek a rajčata.
 - 
                                4
Do zeleniny vmícháme maso a nastrouhanou fetu. Směsí naplníme lilky a pečeme 25 minut na 180 °C.
 - 
                                5
Podáváme posypané petrželkou.