Řecký kebab
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 480 kcal
 - Sacharidy 6 g
 - Tuky 36 g
 - Sodík 182 mg
 - Bílkoviny 36 g
 - Uhlovodany 6 g
 - Cholesterol 151.4 mg
 - Draslík 694.9 mg
 - Vláknina 2926 mg
 - Vitamín A 2926 mg
 - Vitamín B6 0.5 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 21.9 mg
 - Vitamín E 0 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 2.6 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Připravíme marinádu.
 - 
                                2
Ve velké nekovové misce smícháme jogurt, česnek, cibuli, olej, citrónovou šťávu, mátu, pepř a sůl.
 - 
                                3
Přidáme nakrájené maso na kostičky a promícháme, aby se v marinádě obalilo. Zakryjeme mísu a 4 hodiny necháme uležet v lednici.
 - 
                                4
Rozpálíme gril, napícháme maso na 8 kovových jehel.
 - 
                                5
12 minut kebab grilujeme z obou stran. Jehly dvakrát obrátíme.
 - 
                                6
Maso musí být dobře propečené.
 - 
                                7
Kebab ozdobíme čerstvou mátou a podáváme s dílkem citrónu.