Pečená kapusta
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 424 kcal
 - Sacharidy 21 g
 - Tuky 33 g
 - Sodík 363 mg
 - Bílkoviny 13 g
 - Uhlovodany 21 g
 - Cholesterol 14.9 mg
 - Draslík 1225.6 mg
 - Vláknina 10689.8 mg
 - Vitamín A 10689.8 mg
 - Vitamín B6 0.5 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 192.7 mg
 - Vitamín E 0.6 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 4.8 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Očištěnou kapustu rozkrojíme na 4 díly, vložíme je do vařící osolené vody, uvaříme téměř doměkka a necháme okapat.
 - 
                                2
Zapékací mísu vyložíme plátky slaniny, na ně poklademe kapustu, opečené plátky slaniny a uzeného masa, rajčata nakrájená na poloviny a houby nakrájené na plátky. Vše osolíme, opepříme, podlijeme trochou vývaru. Pečeme pod pokličkou nejméně 30 minut, potom bez pokličky dopečeme, aby se odpařila všechna tekutina.
 - 
                                3
Podáváme s vařenými nebo opečenými bramborami a zeleninovým salátem.