Vepřová plec na paprikách
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 402 kcal
 - Sacharidy 12 g
 - Tuky 32 g
 - Sodík 270 mg
 - Bílkoviny 19 g
 - Uhlovodany 11 g
 - Cholesterol 79.2 mg
 - Draslík 699.8 mg
 - Vláknina 2957 mg
 - Vitamín A 2957 mg
 - Vitamín B6 0.9 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 94.2 mg
 - Vitamín E 0.6 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 8.2 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Omytou plec nakrájíme na kostičky a za stálého míchání osmažíme na tuku.
 - 
                                2
Přidáme jemně nakrájenou cibuli a smažíme dozlatova. Vše zaprášíme paprikou a po zpěnění podlijeme trochou vody, osolíme a dusíme téměř doměkka.
 - 
                                3
Ke konci dušení přidáme očištěné, na proužky nakrájené papriky a oloupaná, na kousky nakrájená rajčata.
 - 
                                4
Do hotového pokrmu přilijeme smetanu.