Knedlíky slaninové IV
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 546 kcal
 - Sacharidy 65 g
 - Tuky 19 g
 - Sodík 254 mg
 - Bílkoviny 26 g
 - Uhlovodany 10 g
 - Cholesterol 225.6 mg
 - Draslík 369.9 mg
 - Vláknina 7142 mg
 - Vitamín A 7142 mg
 - Vitamín B6 0.3 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 49.7 mg
 - Vitamín E 0.6 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 2 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Slaninu nakrájíme na kostičky, sklovitě vyškvaříme, přidáme na kostičky pokrájené žemle a tuk do nich necháme vsáknout. Necháme vychladnout.
 - 
                                2
Jemně nakrájenou cibuli a petrželovou nať zpěníme na lžičce sádla. Vejce ušleháme do pěny, přimícháme mléko, přidáme cibuli s naťí, osolíme a nalijeme na žemle. Za občasného míchání necháme tekutinu vsáknout, přimícháme mouku podle potřeby a těsto necháme chvilku odpočinout. Vytvoříme knedlíky ve velikosti jablka a do středu zabalíme jemně nasekané uzené maso. Vaříme v osolené vodě 20 minut.
 - 
                                3
Knedlíky po uvaření roztrhneme, omastíme je škvarky a podáváme s kysaným zelím.