Srnčí šašlik
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 464 kcal
 - Sacharidy 9 g
 - Tuky 17 g
 - Sodík 469 mg
 - Bílkoviny 65 g
 - Uhlovodany 9 g
 - Cholesterol 13.6 mg
 - Draslík 79.1 mg
 - Vláknina 889.8 mg
 - Vitamín A 889.8 mg
 - Vitamín B6 0.1 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 1.9 mg
 - Vitamín E 0.2 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 9.2 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Maso z očištěné srnčí kýty nakrájíme na špalíčky, lehce naklepeme a opepříme. Vložíme do misky, posypeme roztlučeným jalovcem a přidáme oloupanou, nadrobno nakrájenou cibuli. Zakapeme octem a necháme alespoň 6 hodin marinovat v chladničce.
 - 
                                2
Před pečením masao osolíme a napichujeme na špejle nebo ne jehly. Pečeme na rozehřátém oleji na pánvi asi 10 minut po všech stranách.
 - 
                                3
Hotový šašlik sejmeme ze špejlí, upravíme na nahřáté talíře a polijeme rozškvařenou, na kostičky nakrájenou slaninou.
 
            
                                                
                                                
                                                
                                                
                                                
                                                
                                                
                                                
                            