Gratinované mleté řízky s rajčaty
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 358 kcal
 - Sacharidy 10 g
 - Tuky 22 g
 - Sodík 183 mg
 - Bílkoviny 30 g
 - Uhlovodany 2 g
 - Cholesterol 131.5 mg
 - Draslík 440.5 mg
 - Vláknina 939.8 mg
 - Vitamín A 939.8 mg
 - Vitamín B6 0.4 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 4.9 mg
 - Vitamín E 0.6 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 6.8 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Žemli nakrájíme na plátky, navlhčíme mlékem a po chvíli vymačkáme. Přidáme mleté maso, sůl, pepř, vejce a vše dobře promícháme.
 - 
                                2
Ze směsi vytvarujeme 4 tenké řízky a zvolna je opečeme po obou stranách na oleji. Vyjmeme a přendáme na čistou pánev.
 - 
                                3
Omytá rajčata nakrájíme na plátky a spolu s kousky másla a plátky sýru je poklademe na opečené řízky. Gratinujeme pod grilem nebo v silně vyhřáté troubě, až se sýr roztaví.