Játrová domácí paštika
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 657 kcal
 - Sacharidy 13 g
 - Tuky 39 g
 - Sodík 511 mg
 - Bílkoviny 32 g
 - Uhlovodany 3 g
 - Cholesterol 428.3 mg
 - Draslík 393.6 mg
 - Vláknina 96.7 mg
 - Vitamín A 96.7 mg
 - Vitamín B6 0.9 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 31.7 mg
 - Vitamín E 0.1 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 366.8 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Syrová vepřová játra umyjeme, nakrájíme na menší kusy a společně s nakrájenou slaninou a žemlí, kterou jsme měli namočenou v mléce, umeleme na masovém strojku.
 - 
                                2
K játrům přidáme 80 g rozpuštěného másla, špetku muškátového oříšku, sůl podle chuti, bílý pepř, 2 dl koňaku a vše dobře promícháme.
 - 
                                3
Vezmeme formu, kterou můžeme uzavřít, vymažeme ji zbylým máslem a naplníme ji paštikou tak, aby byla 2 cm od okraje.
 - 
                                4
Formu opatrně ponoříme do vodní lázně a vaříme pomalu 1 hodinu.
 - 
                                5
Paštiku necháme vychladnout ve formě, až pak ji vyklopíme.
 - 
                                6
Je to velmi chutná příloha k pečivu.
 - 
                                7