Klatovský závitek
Suroviny
- 50 g Anglická slanina
 - 300 g Cibule
 - 20 g Hořčice
 - 50 g Mouka pšeničná hladká T 650
 - 75 g Okurky nakládané
 - 30 g Slanina vepřová
 - 1 g Pepř černý mletý
 - 750 ml Hovězí vývar základní
 - 1 kávová lžička Sůl
 - 1 ks Vejce slepičí
 - 4 plátek Hovězí maso zadní
 - 2 polévková lžíce Olej rostlinný
 
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 249 kcal
 - Sacharidy 19 g
 - Tuky 14 g
 - Sodík 1106 mg
 - Bílkoviny 11 g
 - Uhlovodany 9 g
 - Cholesterol 75.5 mg
 - Draslík 298 mg
 - Vláknina 4090 mg
 - Vitamín A 4090 mg
 - Vitamín B6 0.2 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 6.5 mg
 - Vitamín E 0.5 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 1.3 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Hovězí plátky naklepeme, osolíme, opepříme a potřeme hořčicí.
 - 
                                2
Slaninu nakrájíme na drobné kostičky a necháme rozpustit. Přidáme na drobné kostičky nakrájenou slaninu (nebo uzený bůček) a na kostičky nakrájené sterilované okurky, osolíme, opepříme a necháme prohřát. Spojíme rozkvedlaným vejcem. Dobře promícháme.
 - 
                                3
Plátky naplníme připravenou směsí a zavineme. Upevníme nití nebo párátky.
 - 
                                4
Cibuli nakrájíme na drobno, osmahneme dorůžova na tuku, přidáme závitky, v základu je krátce opečeme a mírně podlijeme vývarem. Pod poklicí dusíme maso doměkka. Během dušení závitky obracíme a zaléváme teplým vývarem.
 - 
                                5
Měkké závitky vyjmeme a zbavíme nitě nebo párátek. Vydusíme na tuk šťávu, zaprášíme prosátou moukou, osmahneme, zalijeme vlažným vývarem a rozmícháme. Za občasného promíchání provaříme.
 - 
                                6
Závitky podáváme přelité procezenou šťávou.
 
            
                                                
                                                
                                                
                                                
                                                
                                                
                                                
                                                
