Segedínský guláš na víně
Suroviny
- 500 g Zelí kysané
 - 200 ml Víno bílé
 - 600 ml Voda pitná
 - 300 ml Zakysaná smetana
 - 0.5 kávová lžička Sůl
 - 0.5 kávová lžička Kmín drcený
 - 3 ks Cibule
 - 1 špetka Paprika mletá pálivá
 - 1 kg Vepřová plec
 - 4 polévková lžíce Sádlo škvařené
 - 1 polévková lžíce Paprika mletá sladká
 - 4 polévková lžíce Mouka pšeničná hladká
 
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 1016 kcal
 - Sacharidy 21 g
 - Tuky 78 g
 - Sodík 343 mg
 - Bílkoviny 47 g
 - Uhlovodany 11 g
 - Cholesterol 228.1 mg
 - Draslík 1008.6 mg
 - Vláknina 3107.8 mg
 - Vitamín A 3107.8 mg
 - Vitamín B6 1.2 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 8.4 mg
 - Vitamín E 0.5 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 3.6 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Omyté maso nakrájíme na větší kostky a přidáme do kastrolu, v němž jsme na sádle zpěnili na kostičky nakrájenou cibuli. Maso ze všech stran opečeme, zasypeme sladkou i pálivou mletou paprikou, přidáme drcený kmín, sůl, promícháme, zalijeme teplou vodou a vínem a pod poklicí dusíme. Po půl hodině přidáme nakrájené kysané zelí s nálevem. Když je maso poloměkké, zahustíme je smetanou, v níž jsme rozšlehali mouku a asi deset minut provaříme.