Krakonošův dlabanec - příloha k bramborákům
Suroviny
- 200 g Šunkový salám
 - 200 g Žampiony čerstvé
 - 500 g Vepřová plec
 - 1 kávová lžička Sůl
 - 1 kávová lžička Pepř černý mletý
 - 1 kávová lžička Kmín drcený
 - 0.5 kávová lžička Paprika mletá pálivá
 - 2 ks Šalotka
 - 2 špetka Chilli koření mleté
 - 3 polévková lžíce Kečup
 - 4 polévková lžíce Olej slunečnicový
 
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 570 kcal
 - Sacharidy 20 g
 - Tuky 40 g
 - Sodík 296 mg
 - Bílkoviny 34 g
 - Uhlovodany 17 g
 - Cholesterol 88.8 mg
 - Draslík 846 mg
 - Vláknina 1500.1 mg
 - Vitamín A 1500.1 mg
 - Vitamín B6 0.8 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 9 mg
 - Vitamín E 2.8 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 5.4 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Omyté vepřové plecko pokrájíme na tenké nudličky. Točený šunkový salám pokrájíme na malé kostičky. Očištěné omyté žampiony a šalotku pokrájíme nadrobno.
 - 
                                2
V pánvi na rozpáleném oleji zpěníme šaotku, přidáme k ní maso, sůl, pepř, drcený kmín a vše dusíme do doby, až bude maso měkké. Nakonec směs dochutíme kečupem, pálivou paprikou a chilli a podusíme ještě 4-5 minut.