Sekaná s uzeným masem
Suroviny
- 120 g Uzená vepřová krkovička
 - 800 g Vepřové maso mleté
 - 500 ml Pivo světlé 10% 3,9% obj.
 - 1 kávová lžička Sůl
 - 0.5 kávová lžička Pepř černý mletý
 - 1 kávová lžička Majoránka
 - 2 ks Cibule
 - 3 ks Rohlíky bílé
 - 2 ks Vejce slepičí
 - 1 hrst Petržel - nať
 - 6 stroužek Česnek
 - 0.5 l Voda pitná
 - 4 polévková lžíce Strouhanka
 
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 705 kcal
 - Sacharidy 28 g
 - Tuky 46 g
 - Sodík 335 mg
 - Bílkoviny 38 g
 - Uhlovodany 10 g
 - Cholesterol 213.3 mg
 - Draslík 594.3 mg
 - Vláknina 4526.9 mg
 - Vitamín A 4526.9 mg
 - Vitamín B6 0.8 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 8.3 mg
 - Vitamín E 0.3 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 23.7 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Uzené maso, cibuli, česnek, petrželovou nať nakrájíme nadrobno, rohlíky nakrájíme na kostičky. V míse vše smícháme se solí, pepřem, majoránkou, zalijeme polovinou piva. Poté vmícháme mleté vepřové maso, rozšlehaná vejce a zahustíme strouhankou.
 - 
                                2
Vlhkýma rukama utvoříme šišku, vložíme do pekáče, podlijeme zbylým pivem a pečeme v předehřáté troubě pod poklicí zhruba 1 hodinu. Poté odložíme poklici a sekanou pečeme ještě čtvrt hodiny.
 - 
                                3
V průběhu pečení maso poléváme šťávou. Je-li třeba, přilijeme horkou vodu.