Pikantní vepřové se zeleninou
Suroviny
- 400 g Chléb konzumní
 - 450 g Vepřová plec
 - 250 g Rajčata loupaná (konzervovaná)
 - 100 g Celer řapíkatý
 - 1 kávová lžička Sůl
 - 0.5 kávová lžička Pepř černý mletý
 - 1 ks Cibule
 - 1 ks Chilli paprička
 - 1 ks Paprika červená
 - 1 ks Karotka
 - 2 stroužek Česnek
 - 2 dl Hovězí vývar základní
 - 1 polévková lžíce Petržel - nať
 - 1 polévková lžíce Libeček
 - 3 polévková lžíce Olej slunečnicový
 
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 627 kcal
 - Sacharidy 60 g
 - Tuky 29 g
 - Sodík 528 mg
 - Bílkoviny 29 g
 - Uhlovodany 10 g
 - Cholesterol 79.9 mg
 - Draslík 707.1 mg
 - Vláknina 5085.3 mg
 - Vitamín A 5085.3 mg
 - Vitamín B6 0.7 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 39.2 mg
 - Vitamín E 2.9 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 4.3 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Vepřové plecko omyjeme, osušíme a nakrájíme na kostky velikosti sousta. Očištěnou cibuli s česnekem drobně pokrájíme. Omytou masitou červenou papriku a chilli papričku rozkrojíme, zbavíme semínek, chilli posekáme nadrobno, papriku nakrájíme na kostky. Očištěnou a omytou karotku s řapíkatým celerem nakrájíme na kolečka. Omyjeme petrželku s libečkem a drobně pokrájíme.
 - 
                                2
V kotlíku si rozpálíme olej a maso zprudka osmažíme dozlatova.
 - 
                                3
Přidáme cibuli s česnekem a smažíme společně za stálého míchání do doby (asi 3-4 minuty), až cibule zesklovatí. Maso poté osolíme, opepříme, přidáme chilli, hovězí vývar a pomalu, přibližně 80 minut, maso dusíme pod pokličkou.
 - 
                                4
Když je maso téměř měkké, přidáme papriku, celer, mrkev, promícháme, ještě přidáme konzervovaná rajčata a krátce, přibližně 10-15 minut pomalu vaříme. Nakonec přimícháme petrželku a sůl podle chuti. Servírujeme s chlebem.