Krkovička zapečená s klobásou
Suroviny
- 600 g Vepřová krkovička
 - 200 g Klobása debrecínská
 - 150 ml Pivo světlé 10% 3,9% obj.
 - 4 kávová lžička Hořčice plnotučná
 - 1 kávová lžička Sůl
 - 1 kávová lžička Kmín celý
 - 1 kávová lžička Paprika mletá pálivá
 - 3 ks Cibule
 - 1 špetka Pepř černý mletý
 - 3 stroužek Česnek
 - 1 polévková lžíce Vepřové sádlo škvařené
 
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 664 kcal
 - Sacharidy 15 g
 - Tuky 53 g
 - Sodík 6 mg
 - Bílkoviny 35 g
 - Uhlovodany 13 g
 - Cholesterol 135 mg
 - Draslík 146.7 mg
 - Vláknina 2917.5 mg
 - Vitamín A 2917.5 mg
 - Vitamín B6 0.1 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 5.9 mg
 - Vitamín E 0.1 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 13.7 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Plátky krkovičky urovnáme do remosky vymazané sádlem. Maso osolíme, opepříme, okořeníme paprikou, kmínem a nakonec potřeme hořčicí.
 - 
                                2
Maso poklademe kolečky klobásy, na ně rozložíme na tenké plátky nakrájený česnek. Vše zasypeme oloupanou, na proužky nakrájenou cibulí. Cibuli mírně osolíme a okmínujeme.
 - 
                                3
Pokrm pečeme do změknutí masa, podle potřeby podléváme pivem.