Utopenci s hořčicí
Suroviny
- 100 ml Ocet vinný
 - 500 ml Voda pitná
 - 8 ks Špekáčky
 - 4 ks Chilli papričky nakládané
 - 4 ks Feferony
 - 2 ks Cibule
 - 3 ks Bobkový list
 - 6 ks Nové koření celé
 - 6 ks Pepř černý celý
 - 2 špetka Sůl
 - 2 stroužek Česnek
 - 2 polévková lžíce Hořčice Dijonská
 - 6 polévková lžíce Cukr krystal
 
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 542 kcal
 - Sacharidy 31 g
 - Tuky 46 g
 - Sodík 1133 mg
 - Bílkoviny 2 g
 - Uhlovodany 28 g
 - Cholesterol 0 mg
 - Draslík 270.3 mg
 - Vláknina 4264.4 mg
 - Vitamín A 4264.4 mg
 - Vitamín B6 0.3 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 79.7 mg
 - Vitamín E 0.7 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 0.8 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Cibuli a česnek očistím a česnek nakrájíme na plátky, cibuli na proužky.
 - 
                                2
Špekáčky nařízneme, jako bychom je chtěli přepůlit podélně, ale nedokrojíme. Zevnitř je namažeme hořčicí, přidáme polovinu chilli papričky do každého špekáčku, přidáme ještě plátek česneku a trochu cibule.
 - 
                                3
Nyní naskládáme na střídačku špekáčky a všechny ostatní suroviny do zavařovací sklenice nebo jiné nádoby. Nezapomeneme na koření.
 - 
                                4
Zalijeme nálevem, který připravíme tak, že 5 minut povaříme všechny suroviny na nálev.
 - 
                                5
Necháme aspoň 7 dní uležet na chladném místě.