Pražské srnčí medailonky s rybízovou omáčkou
Suroviny
- 100 g Máslo čerstvé
 - 50 g Hříbky čerstvé
 - 500 g Srnčí kýta
 - 80 g Olivy nakládané
 - 50 g Šunka dušená
 - 1 kávová lžička Sůl
 - 0.5 kávová lžička Pepř černý mletý
 - 1 kávová lžička Citronová šťáva
 - 1 kávová lžička Cukr krupice
 - 1 ks Cibule
 - 3 polévková lžíce Marmeláda rybízová
 - 1 polévková lžíce Smetana 16% (pochoutková)
 - 2 polévková lžíce Víno madeira
 
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 486 kcal
 - Sacharidy 12 g
 - Tuky 29 g
 - Sodík 575 mg
 - Bílkoviny 41 g
 - Uhlovodany 11 g
 - Cholesterol 37.1 mg
 - Draslík 108.5 mg
 - Vláknina 2392.3 mg
 - Vitamín A 2392.3 mg
 - Vitamín B6 0.1 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 2.2 mg
 - Vitamín E 0.8 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 33.4 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Z kýty nakrájíme kulaté malé řízky asi 1 cm vysoké.
 - 
                                2
Osolíme, opepříme a opečeme je prudce na másle.
 - 
                                3
Nakrájíme jemně cibulku a lehce ji osmažíme na másle s drobně nakrájenými hříbky a nasekanou šunkou. Osolíme, opepříme a necháme podusit. Pak vmícháme smetanu.
 - 
                                4
Tuto směs dáme vždy mezi dva řízky a spojíme je k sobě. Necháme vychladnout.
 - 
                                5
Do šťávy z řízků přilijeme trochu madeirského vína a rozpuštěný rosol.
 - 
                                6
Vlažnou šťávou přelijeme řízky. Každý řízek ozdobím zelenou olivou a kouskem petrželky, musíme to udělat hned než nám šťáva ztuhne.
 - 
                                7
Podáváme je s rybízovou omáčkou, kterou připravíme ze 3 lžic rybízové marmelády, tu zředíme vychladlým rozvařeným cukrem a dle chuti přidáme citronovou šťávu.