Polévka z jogurtu se zelím a masem
Suroviny
- 60 g Cibule
 - 20 g Mouka pšeničná hladká T 650
 - 40 g Slanina vepřová
 - 150 g Vepřové maso libové
 - 250 g Zelí kysané
 - 1 kávová lžička Sůl
 - 1 ks Jogurt bílý
 - 2 ks Vaječný žloutek slepičí
 - 1 špetka Pepř černý mletý
 - 1 špetka Paprika mletá pálivá
 - 0.5 l Mléko polotučné
 
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 299 kcal
 - Sacharidy 16 g
 - Tuky 19 g
 - Sodík 301 mg
 - Bílkoviny 17 g
 - Uhlovodany 7 g
 - Cholesterol 234.3 mg
 - Draslík 222.5 mg
 - Vláknina 3239.8 mg
 - Vitamín A 3239.8 mg
 - Vitamín B6 0.2 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 24.7 mg
 - Vitamín E 0.5 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 950.2 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Na slanině zpěníme nakrájenou cibuli, přidáme papriku, maso nakrájené na kostky a překrájené zelí. Osolíme, opepříme a udusíme téměř doměkka.
 - 
                                2
Polévku zahustíme mlékem rozkvedlaným s moukou a povaříme. Nakonec přidáme jogurt rozmíchaný se žloutky a podle chuti přisolíme a opepříme.