Sekaná srnčí pečeně
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 939 kcal
 - Sacharidy 26 g
 - Tuky 59 g
 - Sodík 563 mg
 - Bílkoviny 72 g
 - Uhlovodany 3 g
 - Cholesterol 418.4 mg
 - Draslík 733.3 mg
 - Vláknina 905.5 mg
 - Vitamín A 905.5 mg
 - Vitamín B6 0.9 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 2 mg
 - Vitamín E 1.9 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 9 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Žemle namočíme a vymačkáme.
 - 
                                2
Srnčí maso odblaníme, vykostíme, maso nakrájíme přes vlákno na menší kousky a umeleme s rozkrájeným bůčkem a vymačkanými žemlemi.
 - 
                                3
K umletému masu přidáme slaninu nakrájenou na drobné kostičky. Kousek slaniny nakrájíme na tenké plátky a dáme stranou na ozdobu.
 - 
                                4
Na části sádla podusíme do skelnata drobně rozkrájenou cibuli a také přidáme k masu. Směs okořeníme, vmícháme vejce ušlehaná do pěny, osolíme a řádně rozmícháme. Ze směsi vytvoříme dvě šišky stejně velké, vložíme do sádlem vymaštěného pekáče. Masové šišky potřeme bílkem a na povrch položíme šikmo plátky slaniny.
 - 
                                5
Sekanou pečeme z počátku bez podlévání, teprve po zapečení dle potřeby mírně podlijeme. Pečeme zhruba 1 až 1.5 hodiny.
 - 
                                6
Šťávu zahustíme moukou smíchanou se lžičkou másla a povaříme.