Vepřové dušené v mrkvi
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 497 kcal
 - Sacharidy 25 g
 - Tuky 263 g
 - Sodík 62 mg
 - Bílkoviny 20 g
 - Uhlovodany 13 g
 - Cholesterol 88.7 mg
 - Draslík 3.5 mg
 - Vláknina 6374.8 mg
 - Vitamín A 6374.8 mg
 - Vitamín B6 0 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 0 mg
 - Vitamín E 0 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 2531.8 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Omyté vepřové maso nakrájíme na kostky. V kastrolu rozehřejeme polovinu sádla, přidáme maso a rychle je opečeme. Zalijeme trochou vody, osolíme a pod pokličkou dusíme.
 - 
                                2
Když je maso téměř měkké, přidáme očištěnou a na kolečka nakrájenou mrkev, dolijeme vařící vodou a 10 minut dusíme.
 - 
                                3
Pokrm zahustíme světlou jíškou ze zbylého sádla a mouky, zalijeme mlékem a provaříme. Nakonec přidáme cukr, pepř a podle chuti sůl.
 - 
                                4
Podáváme s vařenými bramborami.