Slezské pirohy
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 798 kcal
 - Sacharidy 84 g
 - Tuky 33 g
 - Sodík 132 mg
 - Bílkoviny 42 g
 - Uhlovodany 37 g
 - Cholesterol 75.3 mg
 - Draslík 1253 mg
 - Vláknina 19352.5 mg
 - Vitamín A 19352.5 mg
 - Vitamín B6 0.7 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 66.4 mg
 - Vitamín E 0.5 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 9.2 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Nejprve uvaříme brambory ve slupce, ještě teplé oloupeme, necháme vychladnout a nastrouháme. Přidáme vejce, krupici, mouku, sůl a vypracujeme těsto. Vmícháme utřený česnek a asi třetinu nasekaných škvarků.
 - 
                                2
Těsto rozválíme na plát o tloušťce cca 5mm a nakrájíme na čtverce nožem nebo rádýlkem. Poklademe zbytkem škvarků, okraje potřeme vejcem, přeložíme do trojúhelníků a přitiskneme.
 - 
                                3
Pirohy osmažíme z obou stran na rozpáleném oleji a podáváme teplé s kysaným zelím.