Frankfurtská polévka
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 195 kcal
 - Sacharidy 14 g
 - Tuky 11 g
 - Sodík 539 mg
 - Bílkoviny 9 g
 - Uhlovodany 4 g
 - Cholesterol 9.7 mg
 - Draslík 179.5 mg
 - Vláknina 2180.8 mg
 - Vitamín A 2180.8 mg
 - Vitamín B6 0.1 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 3.7 mg
 - Vitamín E 0.4 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 1.5 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Na 2/3 dávky tuku dorůžova osmahneme jemně nakrájenou cibuli, zasypeme ji prosátou moukou a připravíme světlou zásmažku, do které zamícháme pepř a papriku.
 - 
                                2
Zásmažku za stálého prošlehávání metlou zalijeme vlažným vývarem, uvedeme do varu a za občasného prošlehání vaříme zvolna nejméně 20 minut.
 - 
                                3
Ke konci varu přilijeme mléko, krátce povaříme a polévku procedíme hustým cedníkem.
 - 
                                4
Potom do polévky přidáme oloupané párky, které jsme nakrájeli na jemné plátky a podusili na zbylé dávce tuku. Polévku znovu krátce povaříme.
 - 
                                5
Nakonec do polévky přidáme polévkové koření a důkladně provaříme.
 - 
                                6
Omytou, jemně nakrájenou petrželovou nať nebo pažitku vkládáme do polévky při podávání.