Hovězí polévka se špekovými (tyrolskými) knedlíčky
Suroviny
- 50 g Mouka pšeničná hrubá
 - 50 g Slanina vepřová
 - 40 g Vejce slepičí
 - 200 g Žemle tuková
 - 15 g Sůl
 - 0.5 g Pepř černý mletý
 - 13.3 g Polévkové koření
 - 20 g Petržel - nať
 - 100 g Vepřový bok uzený
 - 0.5 g Muškátový květ
 - 200 ml Mléko polotučné
 - 2 l Vývar z hovězích kostí
 
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 221 kcal
 - Sacharidy 19 g
 - Tuky 11 g
 - Sodík 1467 mg
 - Bílkoviny 13 g
 - Uhlovodany 3 g
 - Cholesterol 37 mg
 - Draslík 870.1 mg
 - Vláknina 473.3 mg
 - Vitamín A 473.3 mg
 - Vitamín B6 0 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 3.7 mg
 - Vitamín E 0.1 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 0.6 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Vývar z hovězích kostí před použitím dochutíme polévkovým kořením a převaříme.
 - 
                                2
Uzený bůček opláchneme a uvaříme doměkka, zbavíme jej chrupavek a kostí, nakrájíme na malé kostičky a promícháme se žemlí nakrájenou na kostičky.
 - 
                                3
Slaninu nakrájíme na malé kostičky a částečně roztavíme.
 - 
                                4
Ke směsi bůčku se žemlí přidáme slaninu a za občasného promíchání mírně osmahneme v troubě dorůžova.
 - 
                                5
Z mléka, vajec a prosáté mouky připravíme těstíčko, přidáme mletý květ a pepř, opláchnutou, jemně rozsekanou petrželovou nať nebo pažitku a zamícháme osmahnutou žemli se slaninou a bůčkem.
 - 
                                6
Ze hmoty tvarujeme knedlíčky - 3ks na 1 porci, vkládáme je do části vývaru a vaříme 3-4 minuty.
 - 
                                7
Uvařené knedlíčky vyjmeme, přelijeme studenou vodou, aby ztuhly a okapané je zalijeme trochou vývaru nebo je uložíme nad páru.
 - 
                                8
Knedlíčky vkládáme do polévky spolu s omytou, jemně nakrájenou petrželovou natí nebo pažitkou při podávání.