Hrachový kotlík
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 1279 kcal
 - Sacharidy 88 g
 - Tuky 82 g
 - Sodík 519 mg
 - Bílkoviny 46 g
 - Uhlovodany 10 g
 - Cholesterol 111.3 mg
 - Draslík 504.1 mg
 - Vláknina 17222.8 mg
 - Vitamín A 17222.8 mg
 - Vitamín B6 0.4 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 7 mg
 - Vitamín E 0.6 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 9 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Hrách namočíme do 2 l studené vody a druhý den v téže vodě uvedeme do varu. Vložíme omyté maso, slaninu, majoránku, bobkové listy a lžičku soli. Vaříme za občasného zamíchání doměkka.
 - 
                                2
Kořenovou zeleninu a brambory oloupeme a nakrájíme na kostky. Oloupanou cibuli nasekáme. Vše přidáme asi 30 minut před koncem varu do polévky a dovaříme doměkka.
 - 
                                3
Maso a slaninu vyjmeme, nadrobno nakrájíme a vložíme zpět. Polévku podle chuti osolíme a opepříme.