Slezské brambory
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 239 kcal
 - Sacharidy 34 g
 - Tuky 8 g
 - Sodík 488 mg
 - Bílkoviny 10 g
 - Uhlovodany 34 g
 - Cholesterol 17.8 mg
 - Draslík 1161.8 mg
 - Vláknina 13402.4 mg
 - Vitamín A 13402.4 mg
 - Vitamín B6 0.7 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 30.4 mg
 - Vitamín E 0 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 13.8 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Brambory nakrájené na kostky uvaříme v osolené vodě, rozmačkáme je a necháme v teple.
 - 
                                2
Ve větší pánvi rozpálíme máslo, přidáme do něj nakrájený bůček a cibuli na kostičky a krátce ho osmahneme.
 - 
                                3
Brambory osolíme, opepříme, dáme je na mísu a posypeme je osmahnutou směsí.