Skopové karbanátky s bůčkem
Suroviny
- 400 g Bramborová kaše
 - 10 g Celer - nať
 - 200 g Strouhanka
 - 400 g Skopové maso přední
 - 200 g Vepřový bok
 - 50 ml Olej rostlinný
 - 1 kávová lžička Sůl
 - 1 kávová lžička Majoránka
 - 2 ks Vejce slepičí
 - 2 špetka Pepř černý mletý
 - 2 špetka Kmín drcený
 - 4 stroužek Česnek
 - 1 polévková lžíce Hořčice
 
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 947 kcal
 - Sacharidy 45 g
 - Tuky 72 g
 - Sodík 1006 mg
 - Bílkoviny 29 g
 - Uhlovodany 44 g
 - Cholesterol 249.7 mg
 - Draslík 797.9 mg
 - Vláknina 6086.5 mg
 - Vitamín A 6086.5 mg
 - Vitamín B6 0.4 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 7.8 mg
 - Vitamín E 2.3 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 6.1 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Skopové maso a vepřový bůček pokrájíme na větší kusy, posypeme solí, pepřem, kmínem, majoránkou, dvakrát umeleme na masovém strojku. Vmícháme utřený česnek, vejce, strouhanku, lžíci hořčice a najemno posekanou celerovou nať. Dobře promícháme a vypracujeme těsto. Z těsta tvoříme menší placičky, uhladíme mokrou rukou, v pánvi rozpálíme olej a placičky na něj pokládáme. Smažením se trochu nafouknou, takže dostanou tvar karbanátků. Smažíme z každé strany asi 7 minut.
 - 
                                2
Podáváme s bramborovou kaší nebo jen tak s hořčicí a chlebem.