Králičí paštika se zeleninou
Suroviny
- 35 g Celer bulvový
 - 50 g Cibule
 - 300 g Chléb celozrnný žitný
 - 500 g Králičí maso
 - 25 g Mouka pšeničná hrubá
 - 35 g Mrkev kořen
 - 50 g Slanina vepřová
 - 8 g Sůl
 - 25 g Tuk
 - 3 g Pepř černý mletý
 - 100 g Strouhanka
 - 500 g Vepřový bok
 - 35 g Petržel kořen
 - 30 ml Olej slunečnicový
 - 3 ks Vejce slepičí
 - 1 špetka Nové koření mleté
 - 1 špetka Tymián sušený
 - 1 špetka Zázvor mletý
 - 1 špetka Muškátový květ
 - 1 špetka Saturejka
 - 1 špetka Česnek sušený
 
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 544 kcal
 - Sacharidy 23 g
 - Tuky 40 g
 - Sodík 688 mg
 - Bílkoviny 21 g
 - Uhlovodany 21 g
 - Cholesterol 143.9 mg
 - Draslík 393.2 mg
 - Vláknina 5084.3 mg
 - Vitamín A 5084.3 mg
 - Vitamín B6 0.4 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 5.5 mg
 - Vitamín E 1.8 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 3 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Králičí maso a bůček nakrájíme na kostky, cibuli nadrobno, očištěnou mrkev, petržel a celer pokrájíme na kostičky, slaninu na nudličky.
 - 
                                2
V pánvi rozpálíme olej, přisypeme slaninu, kořenovou zeleninu, orestujeme, přidáme cibuli, maso, osolíme, opepříme a podusíme ve vlastní šťávě. Pánev odstavíme z ohně, posypeme strouhankou, okořeníme špetkou mletého zázvoru, tymiánu, muškátu, nového koření, saturejky, sušeného česneku, promícháme a umeleme na masovém strojku. Formu na paštiky vymažeme tukem, vysypeme hrubou moukou, do masové směsi přimícháme vejce a vložíme do formy. Zakryjeme alobalem, vložíme do většího hrnce s trochou vroucí vody a vaříme ve vodní lázni nejméně 90 minut.
 - 
                                3
Paštiku vyklopíme, necháme vychladnout a podáváme s tmavým chlebem.