Dušené vepřové bifteky v zelí
Suroviny
- 600 g Zelí kysané
 - 600 g Vepřový bok
 - 500 ml Voda pitná
 - 1 kávová lžička Sůl
 - 1 kávová lžička Paprika mletá sladká
 - 1 kávová lžička Ocet kvasný lihový
 - 1 kávová lžička Cukr krupice
 - 2 ks Vejce slepičí
 - 1 špetka Pepř černý mletý
 - 1 polévková lžíce Mouka pšeničná hladká T 650
 - 6 polévková lžíce Olej rostlinný
 
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 935 kcal
 - Sacharidy 4 g
 - Tuky 93 g
 - Sodík 288 mg
 - Bílkoviny 20 g
 - Uhlovodany 2 g
 - Cholesterol 230.7 mg
 - Draslík 323.2 mg
 - Vláknina 258.3 mg
 - Vitamín A 258.3 mg
 - Vitamín B6 0.2 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 0.6 mg
 - Vitamín E 1.8 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 1.4 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Kysané zelí nakrájíme, uvaříme v osolené vodě a scedíme.
 - 
                                2
Omyté maso nakrájíme na kousky, umeleme a v míse smícháme se solí, pepřem, 1 lžící hladké mouky a 2 vejci. Vše dobře promícháme.
 - 
                                3
Ze směsi tvarujeme bifteky, které opečeme na pánvi na rozehřátém oleji po obou stranách. Po opečení bifteky vložíme do kastrolu, podlijeme horkou vodou, vmícháme mletou papriku a chvíli zvolna dusíme.
 - 
                                4
Potom přidáme uvařené zelí, ocet, cukr, podle potřeby podlijeme vodou a povaříme. Nakonec podle chuti přisolíme.
 - 
                                5
Můžeme podávat s houskovými knedlíky nebo s noky.