Dančí guláš zapečený na víně
Suroviny
- 500 g Cibule
 - 300 g Chléb konzumní
 - 150 g Pórek
 - 10 g Sůl
 - 3 g Pepř černý mletý
 - 200 g Sádlo škvařené
 - 2 g Bobkový list
 - 150 g Vepřový bok uzený
 - 40 g Mouka polohrubá
 - 3 g Nové koření celé
 - 3 g Tymián sušený
 - 4 g Jalovec
 - 3 g Kmín drcený
 - 30 g Paprika mletá sladká
 - 1000 g Dančí maso
 - 50 g Protlak rajčatový
 - 250 ml Víno červené
 
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 811 kcal
 - Sacharidy 49 g
 - Tuky 43 g
 - Sodík 1099 mg
 - Bílkoviny 49 g
 - Uhlovodany 22 g
 - Cholesterol 185.8 mg
 - Draslík 998 mg
 - Vláknina 9098 mg
 - Vitamín A 9098 mg
 - Vitamín B6 1.1 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 13.4 mg
 - Vitamín E 2.2 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 10.2 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Dančí maso vykostíme, kosti ponecháme, maso odblaníme, odřežeme šlachy a čisté maso nakrájíme na kostky, cibuli oloupeme, nakrájíme nadrobno, uzený bůček nakrájíme na nudličky, bílou část pórku na tenká kolečka, zelenou část posekáme najemno.
 - 
                                2
V pekáčku rozehřejeme sádlo, přisypeme cibuli, zpěníme, přiložíme kosti z vykošťování, přidáme kostky masa, osolíme, opepříme, okmínujeme, posypeme mletou paprikou, podlijeme vodou, okořeníme jalovcem, tymiánem, bobkovým listem a novým kořením. Vložíme do trouby a za občasného podlévání vodou pečeme 1 hodinu.
 - 
                                3
Potom přimícháme bůček, pórek, rajčatový protlak, posypeme polohrubou moukou, promícháme, přilijeme červené víno a vrátíme pekáček zpět do trouby. Dopečeme doměkka.
 - 
                                4
Před podáváním vyjmeme kosti a celé koření. Guláš rozdělíme na talíře, posypeme zeleným pórkem, doplníme křupavým chlebem a podáváme.