Jihočeská masová roláda
Suroviny
- 150 g Salám měkký
 - 100 g Sýr Eidam uzený 45%
 - 100 g Žampiony - sterilované
 - 1 ks Cibule
 - 2 ks Vejce slepičí
 - 1 špetka Sůl
 - 1 špetka Pepř černý mletý
 - 3 dl Pivo světlé 10% 3,9% obj.
 - 1 kg Vepřový bok
 - 3 polévková lžíce Smetana 12% (konzumní)
 - 5 polévková lžíce Olej stolní
 
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 1636 kcal
 - Sacharidy 7 g
 - Tuky 158 g
 - Sodík 730 mg
 - Bílkoviny 40 g
 - Uhlovodany 4 g
 - Cholesterol 331.3 mg
 - Draslík 676.4 mg
 - Vláknina 2089.8 mg
 - Vitamín A 2089.8 mg
 - Vitamín B6 0.5 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 2.6 mg
 - Vitamín E 1.4 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 22.4 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
V pánvi rozehřejeme polovinu oleje, osmahneme na něm jemně nakrájenou cibuli, na malé kostičky nakrájený salám a uzený sýr. Pak přimícháme nakrájené žampióny a smetanu, směs zahustíme vajíčky a podle chuti opepříme a osolíme.
 - 
                                2
Vepřový bůček rozkrojíme, mírně osolíme a rozprostřeme na něj nádivku z pánve. Pak maso srolujeme a zajistíme proti rozbalení grilovacími jehlami nebo párátky.
 - 
                                3
Roládu vložíme do vymazaného pekáče nebo zapékací mísy, podlijeme pivem a pečeme ve vyhřáté troubě, až má zlatavou barvu a maso je měkké. V průběhu pečení roládu poléváme výpekem a podle potřeby případně přilijeme vodu.
 - 
                                4
Upečenou roládu nakrájíme na plátky, polijeme vypečenou šťávou a podáváme.