Jitrnicový prejt s játry
Suroviny
- 60 g Cibule
 - 1200 g Vepřová hlava
 - 100 g Vepřový bok
 - 100 g Vepřové plíce
 - 30 g Sůl
 - 150 g Játra vepřová
 - 1 g Majoránka
 - 2 g Nové koření mleté
 - 2 g Pepř černý mletý
 - 60 g Sádlo škvařené
 - 15 g Citrony
 - 350 g Žemle tuková
 - 30 g Česnek
 - 150 ml Hovězí vývar základní
 - 1 l Voda pitná
 
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 605 kcal
 - Sacharidy 24 g
 - Tuky 42 g
 - Sodík 1339 mg
 - Bílkoviny 31 g
 - Uhlovodany 3 g
 - Cholesterol 211.7 mg
 - Draslík 330 mg
 - Vláknina 744 mg
 - Vitamín A 744 mg
 - Vitamín B6 0.2 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 7.8 mg
 - Vitamín E 0 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 5.9 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Vepřovou hlavu, bůček a plíce očistíme, opláchneme a uvaříme v mírně osolené vodě spolu s cibulí. Maso vykostíme a na drobno rozsekáme.
 - 
                                2
Játra opláchneme a umeleme na jemno. Přidáme ve vodě namočenou a rozmačkanou žemli, rozsekané maso, česnek utřený se solí, jemně nastrouhanou kůru z omytého citronu, drcenou majoránku, mleté koření a vývar z masa.
 - 
                                3
Prejt dobře promícháme, přisolíme, vložíme do pekáče vytřeného sádlem a upečeme.