Polévka z hříbků se salámem
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 514 kcal
 - Sacharidy 4 g
 - Tuky 20 g
 - Sodík 938 mg
 - Bílkoviny 14 g
 - Uhlovodany 4 g
 - Cholesterol 20.2 mg
 - Draslík 1173.5 mg
 - Vláknina 489.8 mg
 - Vitamín A 489.8 mg
 - Vitamín B6 0 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 0 mg
 - Vitamín E 0 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 5.7 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Hříbky očistíme a nakrájíme na tenké plátky. Salám nakrájíme na kostičky.
 - 
                                2
V teflonové pánvi rozpustíme máslo a houby na něm krátce osmahneme. Přidáme salám a opečeme. Směs přendáme do hrnce a zalijeme vývarem. Na mírném ohni přivedeme k varu, krátce povaříme a odstavíme z ohně.
 - 
                                3
Krátce před podáváním přidáme do polévky zakysanou smetanu, sůl a pepř.