Chorizo na cibulce s dušenou čočkou
Suroviny
- 250 g Čočka červená
 - 180 g Klobása Chorizo
 - 0.5 kávová lžička Sůl
 - 1 kávová lžička Paprika mletá sladká
 - 2 kávová lžička Olej olivový extra panenský
 - 2 ks Cibule
 - 1 ks Bobkový list
 - 3 špetka Sůl
 - 3 špetka Pepř černý mletý
 - 2 stroužek Česnek
 - 1.1 l Voda pitná
 - 3 polévková lžíce Olej olivový
 - 1 polévková lžíce Petržel - nať
 - 1 polévková lžíce Brandy
 
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 506 kcal
 - Sacharidy 44 g
 - Tuky 25 g
 - Sodík 425 mg
 - Bílkoviny 27 g
 - Uhlovodany 44 g
 - Cholesterol 39.6 mg
 - Draslík 461.9 mg
 - Vláknina 15761 mg
 - Vitamín A 15761 mg
 - Vitamín B6 0.4 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 7.6 mg
 - Vitamín E 0.1 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 5 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Čočku přebereme, promyjeme a namočíme ji do hrnce s 5-6 dl vody na 2 hodiny předem. Poté vodu slijeme, čočku zalijeme 5 dl čisté vody, přidáme sůl, celou očištěnou cibuli, 2 stroužky česneku, 1 malý bobkový list a pod pokličkou při mírné teplotě čočku dusíme 30 minut. Poté z čočky slijeme přebytečnou vodu, vyjmeme bobkový list a necháme ji zakrytou.
 - 
                                2
Omyjeme a drobně pokrájíme petrželovou nať, odložíme ji do misky. Očištěnu větší cibuli nakrájíme na drobné kostičky. Chorizo pokrájíme na plátky. V pánvi si rozpálíme olivový olej, na něm pomalu zpěníme cibuli. Jakmile se začne smažit, přimícháme sladkou papriku, promícháme a přidáme 2-3 lžíce vody. Když se nám za stálého míchání odpaří voda, přidáme kolečka choriza, která smažíme z každé strany dozlatova. Dochutíme je solí, pepřem a 1 lžící brandy. Přidáme čočku, znovu promícháme s chorizem a dáme na talíře. Porce ozdobíme petrželkou, několika kapkami olivového oleje a podáváme.