Polévka z ovarového vývaru s černými fazolemi
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 829 kcal
 - Sacharidy 79 g
 - Tuky 32 g
 - Sodík 75 mg
 - Bílkoviny 54 g
 - Uhlovodany 79 g
 - Cholesterol 0 mg
 - Draslík 1868.1 mg
 - Vláknina 38564.2 mg
 - Vitamín A 38564.2 mg
 - Vitamín B6 0.4 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 5.1 mg
 - Vitamín E 0.3 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 11.9 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Černé fazole namáčíme ve vodě nejlépe přes noc. Musíme tedy počítat s tím, že polévku budeme vařit až druhý den, kdy vodu z fazolí slijeme a necháme je v sítu okapat.
 - 
                                2
Do velkého hrnce dáme 2 litry vody a fazole v něm povaříme zprudka 2 minuty. Poté oheň stáhneme a fazole vaříme na velmi mírném ohni přibližně 2 hodiny.
 - 
                                3
Ovarové koleno omyjeme. Přidáme ho do hrnce k fazolím a spolu vaříme ještě dalších 50-60 minut.
 - 
                                4
Červenou feferonku rozpůlíme, zbavíme semen a nakrájíme nadrobno.
 - 
                                5
Po době vaření vyndáme koleno z hrnce a necháme trochu zchladnout. Okrájíme maso od kosti. Maso a feferonku dáme zpět do hrnce s fazolovou polévkou. Nyní ji ochutíme tabascem, solí a pepřem.
 - 
                                6
Sušenou šunku překrojíme napůl a srolujeme do malých ruliček.
 - 
                                7
Hotovou velmi hustou polévku nalijeme do talířů a ozdobíme šunkovými ruličkami.