Srnčí guláš s uzeným masem a zeleninou
Suroviny
- 300 g Brambory
 - 250 g Cibule
 - 50 g Kedlubna
 - 50 g Mrkev kořen
 - 80 g Rajčata
 - 10 g Sůl
 - 100 g Sádlo škvařené
 - 300 g Kosti hovězí řídké
 - 300 g Vepřové koleno uzené
 - 5 g Kmín drcený
 - 15 g Paprika mletá sladká
 - 3 g Pepř černý celý
 - 3 g Paprika mletá pálivá
 - 80 g Paprika červená
 - 50 g Petržel kořen
 - 900 g Srnčí maso
 - 15 g Petržel kudrnka
 - 30 g Jíška hotová tmavá
 - 150 ml Víno červené
 - 3500 ml Voda pitná
 
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 729 kcal
 - Sacharidy 19 g
 - Tuky 63 g
 - Sodík 1023 mg
 - Bílkoviny 60 g
 - Uhlovodany 16 g
 - Cholesterol 157.7 mg
 - Draslík 1158.9 mg
 - Vláknina 8623.3 mg
 - Vitamín A 8623.3 mg
 - Vitamín B6 0.4 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 46 mg
 - Vitamín E 1.2 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 9.1 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Maso zbavíme blan a necháme vcelku, cibuli oloupeme, nakrájíme nadrobno, papriku bez jádřince pokrájíme na proužky, rajčata spaříme, oloupeme a rozkrájíme na kostičky, petrželku posekáme na jemno, brambory očistíme a krájíme na plátky.
 - 
                                2
Do většího hrnce vložíme srnčí maso vcelku, hovězí kosti, uzené koleno, celou mrkev, petržel, kedlubnu, zalijeme vodou, osolíme, přidáme kuličky celého pepře, vaříme hodinu a půl. Vývar přecedíme, kosti vyhodíme, koleno vykostíme a pokrájíme na kostičky, srnčí maso nakrájíme na menší kousky, zeleninu krájíme nadrobno. V jiném hrnci roehřejeme sádlo, přisypeme cibuli, osmahneme, posypeme mletou sladkou i pálivou paprikou, rozpustíme, zalijeme masovým vývarem. Přidáme maso se zeleninou, papriky, rajčata, brambory, kmín, přilijeme víno, zahustíme jíškou, tekutinu vyvaříme na požadovanou hustotu, posypeme posekanou petrželkou a odstavíme.
 - 
                                3
Podáváme v hlubokých talířích s polévkovou lžící.