Vařené vepřové koleno se zeleninou
Suroviny
- 500 g Zelí kysané
 - 100 ml Olej slunečnicový
 - 0.5 kávová lžička Kmín drcený
 - 0.3 ks Celer bulvový
 - 1 ks Cibule
 - 1 ks Cibule
 - 2 ks Jablka
 - 1 ks Křen
 - 1 ks Mrkev kořen
 - 1 ks Vepřové koleno
 - 5 ks Bobkový list
 - 3 ks Nové koření celé
 - 10 ks Pepř černý celý
 - 1 ks Petržel kořen
 - 1 špetka Sůl
 - 1 špetka Pepř černý mletý
 - 1 stroužek Česnek
 - 3 stroužek Česnek
 - 1 polévková lžíce Cukr krupice
 - 1 polévková lžíce Paprika mletá sladká
 - 2 polévková lžíce Olej slunečnicový
 
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 1196 kcal
 - Sacharidy 41 g
 - Tuky 94 g
 - Sodík 151 mg
 - Bílkoviny 51 g
 - Uhlovodany 37 g
 - Cholesterol 0 mg
 - Draslík 979.5 mg
 - Vláknina 18771.4 mg
 - Vitamín A 18771.4 mg
 - Vitamín B6 0.4 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 202.4 mg
 - Vitamín E 12.3 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 8.6 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Do většího hrnce s osolenou vložíme očištěné vepřové koleno. Přidáme k němu všechnu oškrábanou zeleninu: mrkev, petržel, celer a koření: celý pepř, bobkový list, nové koření a oloupaný stroužek česneku, který překrojíme na polovinu. Přisypeme kmín a vaříme dvě hodiny doměkka. Pak koleno vyjmeme z hrnce a naporcujeme.
 - 
                                2
Připravíme dresink. Tři stroužky česneku rozetřeme se solí, přidáme lžíci mleté sladké papriky, slunečnicový olej a půl lžičky kmínu. Smícháním vytvoříme česnekovo-paprikový dresink, jímž potřeme jednotlivé porce vařeného kolena.
 - 
                                3
Smícháme kysané zelí, nadrobno nakrájenou cibuli, osolíme, opepříme a lehce pocukrujeme.
 - 
                                4
Zelný salát podáváme jako přílohu. Další přílohou bude křen s jablky.