Cazzuola
Suroviny
- 500 g Brambory
 - 0.5 kávová lžička Sůl
 - 0.25 kávová lžička Pepř černý mletý
 - 0.25 kávová lžička Muškátový oříšek
 - 1 ks Celer bulvový
 - 1 ks Cibule
 - 2 ks Mrkev kořen
 - 1 ks Pórek
 - 1 ks Zelí hlávkové bílé
 - 5 stroužek Česnek
 - 2 l Víno červené
 - 1 l Vývar z hovězích kostí
 - 1 kg Vepřové kotlety
 - 2 polévková lžíce Máslo čerstvé
 
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 608 kcal
 - Sacharidy 28 g
 - Tuky 106 g
 - Sodík 621 mg
 - Bílkoviny 34 g
 - Uhlovodany 25 g
 - Cholesterol 98.5 mg
 - Draslík 1744.6 mg
 - Vláknina 9149.6 mg
 - Vitamín A 9149.6 mg
 - Vitamín B6 1.4 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 15.9 mg
 - Vitamín E 0.7 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 11.1 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Maso před úpravou necháme vymáčet asi 2 hodiny ve vodě, aby při vaření nevypouštělo příliš soli. Zelí a pórek nakrájíme na proužky cca 2 cm široké, celer nastrouháme nahrubo, mrkev nakrájíme na kolečka.
 - 
                                2
Osušené maso opečeme za častého obracení na tuku. Poté maso vyjmeme, polovinu tuku odlijeme a přidáme cibuli nakrájenou nadrobno spolu s utřeným česnekem. Dobře promícháme, orestujeme, zředíme vínem, povaříme, přidáme nakrájenou zeleninu a opečené maso, přilijeme vodu nebo vývar, přidáme koření a sůl a pod poklicí vaříme na mírném ohni asi 35 minut. Nakonec přidáme oloupané brambory a vaříme dalších 20 minut - do změknutí brambor.
 - 
                                3
Podáváme jako tzv. "Eintopf" - tedy jako jídlo z jednoho hrnce.