Vepřové kotlety na cidru
Suroviny
- 120 g Cibule
 - 24 g Mouka pšeničná hladká T 650
 - 50 g Celer bulvový
 - 200 g Žampiony čerstvé
 - 150 g Jablka
 - 4 g Tymián čerstvý
 - 5 g Petržel - nať
 - 260 g Vepřové kotlety
 - 40 g Máslo čerstvé
 - 0.4 ml Olej stolní
 - 1000 ml Víno jablečné
 - 2 ks Bobkový list
 - 1 špetka Sůl
 - 1 špetka Pepř černý mletý
 
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 628 kcal
 - Sacharidy 80 g
 - Tuky 15 g
 - Sodík 109 mg
 - Bílkoviny 16 g
 - Uhlovodany 76 g
 - Cholesterol 56.9 mg
 - Draslík 516.9 mg
 - Vláknina 4779.3 mg
 - Vitamín A 4779.3 mg
 - Vitamín B6 0.6 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 9.4 mg
 - Vitamín E 0.2 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 12.2 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Jablka, celer, žampiony a cibuli oloupeme a pokrájíme na menší kousky.
 - 
                                2
Máslo rozehřejeme společně s olejem, přidáme cibulku. Chvíli smažíme, poté přidáme kotlety. Smažíme do zlatavého odstínu, pak vsypeme zbytek zeleniny a jablka. Smažíme 4 minuty za stálého míchání. Vše poprášíme moukou a smažíme další 2 minuty.
 - 
                                3
Poté přisypeme koření, osolíme, opepříme a zalijeme cidrem.
 - 
                                4
Přiklopené necháme péct 45 minut při 200 °C.
 - 
                                5
Před podáváním odstraníme bobkový list a tymián a ihned servírujeme.