Smažené pražské vepřové kotlety se žampiony
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 233 kcal
 - Sacharidy 4 g
 - Tuky 13 g
 - Sodík 138 mg
 - Bílkoviny 26 g
 - Uhlovodany 4 g
 - Cholesterol 132 mg
 - Draslík 663.1 mg
 - Vláknina 3389.8 mg
 - Vitamín A 3389.8 mg
 - Vitamín B6 0.8 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 4.1 mg
 - Vitamín E 0.8 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 2.7 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Žampiony omyjeme a nakrájíme na jemno. Chřest opláchneme a také na jemno pokrájíme.
 - 
                                2
Vepřové kotlety omyjeme, osušíme a naklepeme, opepříme, osolíme. Na krajích a u kosti je nařízneme, aby se při smažení nekroutily.
 - 
                                3
V pánvi rozpálíme olej, na něm kotlety nejprve zprudka z obou stran osmahneme, poté zmírníme oheň a upečeme je do měkka.
 - 
                                4
V jiné pánvi na lžíci másla podusíme nakrájené žampiony a chřest. V další pánvičce na másle umícháme vajíčko, které osolíme a jemně opepříme.
 - 
                                5
Usmažené kotlety dáme na servírovací talíře a na každou přidáme část podušených žampionů a chřestu. Zcela nahoru pak položíme do kornoutu stočený plátek šunky, naplněný míchaným vajíčkem.