Vepřové kotlety pašerácké
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 244 kcal
 - Sacharidy 0 g
 - Tuky 12 g
 - Sodík 134 mg
 - Bílkoviny 22 g
 - Uhlovodany 0 g
 - Cholesterol 73 mg
 - Draslík 356.7 mg
 - Vláknina 77.2 mg
 - Vitamín A 77.2 mg
 - Vitamín B6 0.7 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 0 mg
 - Vitamín E 0.1 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 0.7 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Tvrdý sýr a slaninu nakrájíme na proužky.
 - 
                                2
Vepřové kotlety omyjeme, osušíme a odřízneme z nich tučné části. Ty nakrájíme na kostičky a v pánvi vyškvaříme.
 - 
                                3
Kotlety naklepeme, opepříme a osolíme, posypeme sladkou paprikou. Na krajích a u kosti je nařízneme, aby se při smažení nekroutily.
 - 
                                4
V pánvi kotlety na vyšvařeném sádle zprudka z obou stran osmahneme dozlatova. Pak zmírníme oheň, přilijeme část vína a dusíme pod pokličkou doměkka. Během dušení podle potřeby přiléváme víno a kotlety několikrát obrátíme, aby měly po obou stranách červenohnědou barvu.
 - 
                                5
Měkké kotlety přendáme a rozložíme v zapékací míse, na každou položíme proužek slaniny, ementálu a kolečka uherského salámu. Do mísy přilijeme vypečenou šťávu z pánve a zapékáme v troubě předehřáté na 200 stupňů, až se sýr začne roztékat.