Kotlety s rajčatovo-bylinkovou omáčkou
Suroviny
- 200 g Rajčata loupaná (konzervovaná)
 - 600 g Vepřové kotlety
 - 125 ml Víno červené
 - 30 ml Olej rostlinný
 - 1 kávová lžička Sůl
 - 1 kávová lžička Provensálské koření
 - 1 ks Cibule
 - 2 špetka Pepř černý mletý
 - 1 špetka Cukr krupice
 - 2 stroužek Česnek
 - 2 polévková lžíce Olej olivový
 
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 402 kcal
 - Sacharidy 7 g
 - Tuky 24 g
 - Sodík 351 mg
 - Bílkoviny 32 g
 - Uhlovodany 7 g
 - Cholesterol 103.5 mg
 - Draslík 696.7 mg
 - Vláknina 2034.5 mg
 - Vitamín A 2034.5 mg
 - Vitamín B6 1.2 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 7.3 mg
 - Vitamín E 1.2 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 1.7 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
V pánvi na rozpáleném oleji osmažíme po obou stranách kotlety bez kosti. Maso osolíme, opepříme, vyjmeme z pánve a necháme na teplém místě.
 - 
                                2
Ve stejné pánvi rozehřejeme olivový olej a osmahneme na něm nasekanou cibuli a na plátky nakrájený česnek. Vmícháme provensálské koření, rajčata a přilijeme víno. Omáčku přivedeme k varu a krátce povaříme. Nakonec osolíme, opepříme a osladíme.
 - 
                                3
Kotlety včetně šťávy přidáme k omáčce a pod pokličkou zvolna dovaříme doměkka. Během vaření kotlety jednou obrátíme. Podáváme s omáčkou.