Exotické rizoto
Suroviny
- 500 g Vepřová kýta
 - 200 g Rýže loupaná
 - 500 g Mrkev kořen
 - 1 kávová lžička Med včelí
 - 2.5 kávová lžička Sůl
 - 1 kávová lžička Olej sezamový
 - 0.25 ks Zázvor celý
 - 1 špetka Pepř černý mletý
 - 2 stroužek Česnek
 - 1.5 l Voda pitná
 - 2 polévková lžíce Olej slunečnicový
 - 2 polévková lžíce Omáčka sójová
 
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 558 kcal
 - Sacharidy 54 g
 - Tuky 310 g
 - Sodík 572 mg
 - Bílkoviny 29 g
 - Uhlovodany 44 g
 - Cholesterol 83.8 mg
 - Draslík 473.6 mg
 - Vláknina 10518.2 mg
 - Vitamín A 10518.2 mg
 - Vitamín B6 0.6 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 1.5 mg
 - Vitamín E 1.4 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 3.9 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Oloupaný zázvor a česnek nadrobno nakrájíme a smícháme se sójovou omáčkou, medem a sezamovým olejem. Vložíme omyté, na hranolky nakrájené maso a necháme marinovat 2 hodiny.
 - 
                                2
Propláchnutou rýži uvaříme v 500 ml osolené vody doměkka. Očištěnou mrkev nakrájíme na nudličky, povaříme v osolené vodě 3 minuty a scedíme.
 - 
                                3
Maso vyjmeme z marinády a po okapání je ze všech stran opečeme na oleji. Vmícháme mrkev s uvařenou rýží a vše osmahneme, osolíme a opepříme.