Domácí živáňská pečeně
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 413 kcal
 - Sacharidy 2 g
 - Tuky 29 g
 - Sodík 277 mg
 - Bílkoviny 33 g
 - Uhlovodany 2 g
 - Cholesterol 114.5 mg
 - Draslík 539 mg
 - Vláknina 850 mg
 - Vitamín A 850 mg
 - Vitamín B6 0.7 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 2.6 mg
 - Vitamín E 0.3 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 1.3 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Vepřovou kýtu omyjeme a nožem vytvoříme do masa otvory. Protkneme jimi oloupanou, nakrájenou cibuli a na hranolky nakrájené moravské uzené. Kýtu osolíme a potřeme olejem.
 - 
                                2
Maso položíme na plát alobalu potřený olejem, zabalíme a upečeme ve vyhřáté troubě doměkka.
 - 
                                3
Chvíli před dopečením alobal pootevřeme, aby se na mase vytvořila kůrčička.
 - 
                                4
Upečené maso vyjmeme z alobalu a nakrájíme na plátky.