Vepřové závitky na kysaném zelí
Suroviny
- 500 g Vepřová kýta
 - 750 g Zelí kysané
 - 600 g Párky jemné
 - 125 ml Hovězí vývar základní
 - 1 kávová lžička Sůl
 - 1 kávová lžička Paprika mletá sladká
 - 1 kávová lžička Majoránka
 - 2 ks Cibule
 - 1 ks Bobkový list
 - 1 špetka Pepř černý mletý
 - 0.01 polévková lžíce Olej rostlinný
 
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 794 kcal
 - Sacharidy 17 g
 - Tuky 59 g
 - Sodík 362 mg
 - Bílkoviny 47 g
 - Uhlovodany 16 g
 - Cholesterol 83.8 mg
 - Draslík 890.6 mg
 - Vláknina 9319 mg
 - Vitamín A 9319 mg
 - Vitamín B6 0.9 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 75.1 mg
 - Vitamín E 0.4 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 4.9 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Omyté maso nakrájíme na plátky, naklepeme, osolíme, opepříme a okořeníme mletou paprikou a majoránkou.
 - 
                                2
Na každý plátek dáme 1 lžíci kysaného zelí a na něj položíme 1/2 párku (nebo klobásy, čajovky apod.) Maso zavineme, ovážeme nití a znovu na povrchu okořeníme. V pekáči na rozehřátém oleji opečeme závitky po všech stranách, vyjmeme je a necháme na teplém místě.
 - 
                                3
Ve výpeku podusíme oloupanou, na dílky nakrájenou cibuli. Zbylé párky nakrájíme na kolečka, přidáme k cibuli a krátce opečeme. Přidáme zelí, bobkový list a vše dusíme asi 2 minuty. Vložíme závitky, podlijeme vývarem a pekáč přikryjeme. Dusíme ve středně vyhřáté troubě 45-50 minut.
 - 
                                4
Závitky podáváme na kysaném zelí.