Vepřové se švestkami a slivovicí
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 792 kcal
 - Sacharidy 65 g
 - Tuky 41 g
 - Sodík 354 mg
 - Bílkoviny 32 g
 - Uhlovodany 64 g
 - Cholesterol 128 mg
 - Draslík 1254.4 mg
 - Vláknina 14271.2 mg
 - Vitamín A 14271.2 mg
 - Vitamín B6 0.9 mg
 - Vitamín B12 0.8 mg
 - Vitamín C 1.9 mg
 - Vitamín E 1.4 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 2.3 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Sušené švestky vložíme na dvě hodiny do vlažné vody, pak je vyjmeme, necháme okapat a vypeckujeme je.
 - 
                                2
Maso nakrájíme na deset plátků a hřbet zlehka naklepeme. Přidáme sůl a pepř a na oleji plátky masa smažíme z jedné strany tři minuty, z druhé dvě minuty. Osmažené maso vyndáme z hrnce a na masovém výpeku minutu zprudka smažíme kmín. Poté, co začne praskat, přidáme téměř všechny švestky, smetanu, vývar a vše povaříme. Po chvíli přidáme maso, pokrm podlijeme slivovicí a vaříme ještě 2 - 3 minuty.
 - 
                                3
Maso nakonec ozdobíme na talíři zbylými švestkami a posypeme petrželkou.