Ostrá masová směs na topinky
Suroviny
- 250 g Vepřová kýta
 - 0.5 kávová lžička Sůl
 - 0.5 kávová lžička Pepř černý mletý
 - 1 kávová lžička Maizena - kukuřičný škrob
 - 2 ks Cibule
 - 2 ks Kapie
 - 2 ks Feferony
 - 2 špetka Chilli koření mleté
 - 2 stroužek Česnek
 - 0.2 polévková lžíce Olej olivový
 - 1.5 polévková lžíce Kečup ostrý
 
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 346 kcal
 - Sacharidy 17 g
 - Tuky 20 g
 - Sodík 271 mg
 - Bílkoviny 26 g
 - Uhlovodany 15 g
 - Cholesterol 83.8 mg
 - Draslík 636.9 mg
 - Vláknina 4162.6 mg
 - Vitamín A 4162.6 mg
 - Vitamín B6 0.8 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 29.8 mg
 - Vitamín E 0.2 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 1.5 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Vepřové maso z kýty nebo "falešné" svíčkové omyjeme a pokrájíme na nudličky. Cibuli s česnekem očistíme. Cibuli nakrájíme na malé kostičky, česnek nasekáme nadrobno. Feferonky omyjeme, rozpůlíme, zbavíme semínek a drobně pokrájíme. Nakládané kapie pokrájíme na nudličky.
 - 
                                2
V míse maso promícháme se solí, pepřem a maizenou. V pánvi rozpálíme olej a maso restujeme dozlatova 2-3 minuty. Pak přimícháme cibuli, feferonky, chilli, 1,5 lžíce ostrého kečupu a nakonec kapii. To vše restujeme jen 1-2 minuty.
 - 
                                3
Pikantní směs použijeme teplou i studenou.