Vepřové řízky pikantní
Suroviny
- 400 g Vepřová kýta
 - 1 kávová lžička Sůl
 - 1 kávová lžička Pepř černý mletý
 - 1 ks Cibule
 - 1 ks Pomeranče
 - 1 ks Paprika zelená
 - 1 špetka Tabasco
 - 1.5 dl Pomerančová šťáva
 - 0.03 polévková lžíce Olej olivový
 - 1 polévková lžíce Ocet vinný
 - 3 polévková lžíce Marmeláda pomerančová
 - 1 polévková lžíce Solamyl - bramborový škrob
 
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 320 kcal
 - Sacharidy 26 g
 - Tuky 15 g
 - Sodík 261 mg
 - Bílkoviny 20 g
 - Uhlovodany 23 g
 - Cholesterol 67 mg
 - Draslík 576.7 mg
 - Vláknina 4340.5 mg
 - Vitamín A 4340.5 mg
 - Vitamín B6 0.6 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 62.5 mg
 - Vitamín E 0.2 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 1.1 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Hliníkovou fólii dáme na talíř a položíme na ni vepřové maso, osolíme a opepříme ho.
 - 
                                2
Rozehřejeme v pánvi pomerančovou marmeládu, pomerančovou kůru a šťávu, tabasco a vinný ocet a mícháme, dokud se marmeláda nerozpustí. Směs přelijeme přes maso a zabalíme fólií, aby nevytékala šťáva. Maso ve fólii zapékáme na grilu 25 minut a občas balíček obrátíme.
 - 
                                3
V pánvi rozehřejeme olej a osmahneme na něm pokrájenou cibuli, přidáme pokrájenou papriku a 4 minuty smažíme.
 - 
                                4
Vyndáme z fólie maso, položíme na rošt a šťávu z fólie přidáme do pánve s omáčkou. Vepřové maso opékáme dalších 20 minut za občasného obracení.
 - 
                                5
Smícháme v misce solamyl s trochou pomerančové šťávy. Přidáme ji do omáčky se zbývající vypečenou šťávou. Povaříme, dokud omáčka nezhoustne.
 - 
                                6
Vepřové maso pokrájíme na plátky, přelijeme omáčkou a podáváme.